Cine nu iubește aperitivele? Bucățelele acelea mici și delicioase care ascund mai multe arome la un loc și pe care le poți degusta pe fugă în timp ce arunci un ochi la copilul tău care se joacă în curte. Nouă ne place să le spunem ”arome condensate”, nu-i așa că-i amuzant?

Oaspeții noștri mereu comandă la evenimente platouri de aperitive pentru a le încălzi apetitul mesenilor și pentru a-i pregăti pentru felurile delicioase consistente care urmează. Luarea mesei trebuie să reprezinte un ritual și merită să îi acordăm timp să mâncăm pe îndelete, să gustăm, să simțim textura preparatelor și să îi dăm răgaz stomacului pentru a o procesa.

Așa și cu aperitivele. Pentru ele e musai nevoie de timp și spațiu și mai ales de o poveste cu încărcătură istorică, o afinată, o țuică și multă, multă voie bună. Dacă te-ai hotărât să-ți serbezi ziua de naștere la noi sau să vii cu colegii sau chiar să ai o întâlnire de serviciu importantă, noi avem pentru tine următoarele variante cu care niciodată nu vei da greș:

Deliciul Domniței

Un aperitiv rafinat care combină multe savori care mai de care: brânză camembert la cuptor, bulete de mozzarella picante, mozzarella sticks, măsline în panco, ciupercuțe umplute cu mozzarella, grisine, (ardei gras și morcov extra), sos asia și dulceață.

Orice domn sau domniță care își dorește ceva ușor, delicat, poate încerca acest platou minunat, alături de un vin roze la temperatură potrivită sau chiar de un gin tonic îndrăzneț.

Platou Boieresc

Să trecem la lucruri serioase, doamnelor și domnilor! Ce masă copioasă românească adevărată nu vine cu preparate de porc, tradiționala zacuscă și brânză de burduf? Știm, ele se consumă în cantități mai micuțe (că de aceea sunt aperitive), pentru a le combina în fel, chip și plăceri gustative.

Dragi boieri, la masă vă poftim cu: mușchiulet de porc afumat, cârnați picanți, jumări, salam de casă, salam picant, zacuscă, untură, brânză de burduf, cașcaval, roșii, ceapă și castravete.

Vă aduceți aminte de gustările acelea câmpenești de pe dealurile Apusenilor sau de acasă de la părinți și bunici, la lăsatul serii după terminarea treburilor câmpului sau din grădină? Uite așa vrem noi să vă aducem aminte de vremurile bune sau de ce nu, să vă îmbiem și să vă deschidem apetitul pentru o ieșire în natură cât de curând unde să nu lipsească ceapa și slănina.

În cele din urmă, să trecem la un…

Platou de brânzeturi fine

Să poftească vinul roșu sec pe scenă alături de un mix de brânzeturi, miez de nucă, boabe de struguri, felii de măr și miere de albine. Acest platou conține ingrediente tradiționale românești 100%, suflet și brânzeturi de degustat în tihnă. Brânzeturile pot fi ridicate la rang de artă atunci când sunt preparate cum trebuie și maturate pentru a-și primi personalitatea.

Când vii la noi ”La Conac”, să te pregătești pentru o multitudine de arome și pentru un adevărat festin, ales bineînțeles, cu chibzuință ca să fie meniul complet, satisfăcător și să hrănească trupurile și sufletele sănătoase.

Ne bucurăm din plin să ne primim oaspeții mari și mici în funcție de eveniment și să ne deschidem largi brațele și porțile, mai ales după un an ca cel de anul trecut în care ne-am simțit atât de mult lipsa unii celorlalți. Cu drag și optimism vă așteptăm cu aperitive sățioase și cu bucurie de împărțit tuturor!